10月12日, 天后清風街呢頭一向都多野食, 今次我地就帶住B豬再訪呢間生原創蛋包飯試下~ 平日經過都幾多人, 好彩我地今日過咗食飯時間黎試, 唔洗等就有得入座~::: 和風牛舌蛋包飯 ::: $78呢度主打蛋包飯, 午飯都附送沙律同埋飲品. 雜菜醋沙律幾新鮮爽脆, 青瓜番茄夠清爽開胃, 不錯~和風牛舌蛋包飯卷得成件脹卜卜, 淋上忌廉汁同紫菜粉賣相吸引! 切開脹卜卜嘅蛋包飯, 有撈咗牛肉汁嘅飯粒同埋牛舌粒. 牛舌都幾嫩同埋有牛味, 連埋飯同蛋皮食幾好味~ 不過成個飯又蛋又忌廉咁, 其實都幾膩~飲品要咗凍檸水, ok啦無可能唔合格吧?::: 炸雞蛋包飯 ::: $78炸雞蛋包飯揀咗配咖哩汁, 估唔到d炸雞咁大件, 4件加埋有大半件蛋包飯嘅份量! 美中不足係d炸雞有d油膩, 但勝在皮脆肉嫩, 連埋日式帶甜味嘅咖哩汁一齊食十分配搭! 塊蛋皮亦夠晒嫩仲有少許蛋汁, 連埋香軟嘅米飯一齊食到停唔到口~ 面頭仲有d酸酸地嘅漬物比你中和飯個滯膩感.凍咖啡比較失色, 啡味唔太夠只有甜奶味...店內幾位服務員都著得好有型, 廚房師傅更加係地道日本人. 比人感覺呢度嘅食物製作亦都應該十分認真~ 而的確隔一段
::: 和風牛舌蛋包飯 ::: $78
飲品要咗凍檸水, ok啦無可能唔合格吧?
沙律
和風牛舌蛋包飯
::: 炸雞蛋包飯 ::: $78
凍咖啡比較失色, 啡味唔太夠只有甜奶味...
炸雞蛋包飯
凍咖啡 + 凍檸水
店內幾位服務員都著得好有型, 廚房師傅更加係地道日本人. 比人感覺呢度嘅食物製作亦都應該十分認真~ 而的確隔一段時間再食都覺得佢地嘅食物係有質素同水準嘅! 唔怪之得食客人數同價錢都一齊上升!
2013-10-12
$78 (Lunch)
炸雞蛋包飯
和風牛舌蛋包飯