2024-02-23 253 views
經過幾次都唔多人,今日walk in 試下喇橫掂自己都中意食點心。2個人叫左4樣野:蘋果流沙包,花之戀(蟹籽春卷),椰皇花膠保養生燉湯,同埋招牌黑豚肉叉燒有機蛋飯。茶就揀咗香片。首先要讚嘅係個蟹籽春卷,春卷入面係有蝦,外脆內軟,都夠味。個流沙包好流沙,一咬係噴出嚟嗰隻,雖然我就唔覺得有蘋果味,不過男朋友覺得有蘋果味,所以見仁見智啦。椰皇花膠燉湯都幾好飲,最後啲椰果肉可以一次過成塊甩出嚟。不過有啲貴,$168未加一係一個椰子既份量。但係招牌黑豚肉叉燒飯真係好一般,其實就係加大版黯然銷魂飯,叉燒完全唔軟熟,硬繃繃,而且每一嚿都有筋咬唔爛嘅,唔明點解可以做到係招牌🤔除此之外,茶壺入面係3塊普通茶包,顏色就夠既但就完全冇香片味。BTW餐廳驟眼睇好似好乾淨咁,但係一用紙巾抹下啲餐具,無論筷子定係茶杯,都抹到啲啡色嘅嘢出嚟,個筷子好似甩色咁,但茶杯都抹到啡色就感覺好似擺咗好耐好多灰塵。6:00左右食咗大概一個鐘都係得我哋一台客,可能因為我地早食飯~亦都可能因為得我哋一台客,上菜同埋買單都好快手😂
2024-02-23
$236.5 (Dinner)