2018-06-18 79 views
呢間係中學時代同朋友補習前經過觀塘廣場 就會聞到好香羊肉味嘅小店😍 一直好想試 今日終於搵番💕宜家原來搬左過黎工業中心一期呢邊 感覺上地理位置冇以前咁多人會經過但環境比以前衛生整潔🙈 但係入面都仍然唔少舊客仔黎食! 最出名當然係羊肉米線 仲有得揀淨瘦同帶唔帶皮 又可以揀清湯酸辣 大碗定細碗🤤唸緊細碗夠唔夠飽 店員指一指原來細碗已經係平時譚仔份量😂 湯底好清 係屋企完全冇味精嘅感覺 好難得可以係出面用咁清嘅湯底👏至於羊肉係羊脾位置 完全唔肥 肉質鮮嫩 好稔 冇羊羶味😭🤤米線唔會過稔 食落爽彈牙😌呢碗係朋友叫嘅牛腩米線 估唔到湯底一樣清 而牛腩有好濃嘅牛味叫左蒸餃子 一半白菜一半韭菜 皮薄多饀 味道偏清淡 可以沾上醋食😆避風塘雞翼 比較乾身 但幾入味 少辣🙈凍檸茶 夏天當然食碗米線 要凍飲解下喝 一流享受🤤

唸緊細碗夠唔夠飽 店員指一指原來細碗已經係平時譚仔份量😂

至於羊肉係羊脾位置 完全唔肥 肉質鮮嫩 好稔 冇羊羶味😭🤤