2023-01-26
今日咁啱經過觀塘,天氣超級凍。我朋友同我講好多工廠大廈上樓都有好多美食,我就上咗去呢一間叫做巧得鍋打邊爐,希望可以暖笠笠咁落樓😂上到去因為有太多款嘢食,而我又有啲選擇困難症,所以直接叫咗個套餐巧得set,入面已經包咗前菜,主食,仲有嘢飲同水果。先講講個前菜,涼拌蓮藕,好特別,佢個汁有啲麻麻哋嘅味道,又唔算太辣。跟住就上咗個雞煲,熱辣辣,個人即刻暖翻好多!然後我哋就食正餐,有一個牛肉,亦有海鮮。值得一讚嘅係佢打邊爐嗰個位置係凹陷入枱,四邊有吸煙位,唔會好似平時打邊爐咁成日有啲煙吹埋嚟勁唔舒服。牛肉好軟熟,我海鮮入邊有包括廣島蠔,帆立貝,刀貝等等,好豐富!整體來講都算唔錯!飲品方便我哋叫咗個藍草莓同埋檸檬青蘋果,兩樣都係特飲,包左係個餐入邊。檸檬青蘋果好fresh,味道好鮮甜,而藍草莓入面直程有新鮮菠蘿,味道好似熱情果口味,正!最後上咗個生果係哈密瓜,佢係冰鎮主要嘅生果,呢樣真係要讚一讚佢,超級好食,而且超級甜,感覺好新鮮!有少少似食緊水果雪條!Overall嚟講呢個價錢,食到呢個Level嘅嘢,真係唔錯!