2025-07-17
【📍觀塘|簡單香港原味道】🐨即包肉鬆粢飯 $26推薦度:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️粢飯熱辣辣食落好煙靭,肉鬆超級多,鹹香味十足!!!仲要有埋油炸鬼同榨菜,因為即包嘅關係所以保持到香脆,口感十足😛加上非常飽肚,做早餐真係一流~.🐨邪惡花生醬芝士餐肉炒蛋三文治 $32推薦度:⭐️⭐️⭐️⭐️幫同事叫多左個三文治,點知原來都係即叫即做。麵包烘到好脆,配埋花生醬唔會好乾,而且三文治好厚身,有蕃茄生菜好清新又可以去油膩🍅🥬.🐨魚肉燒賣 $12/8粒推薦度:⭐️⭐️⭐️⭐️魚肉燒賣唔算好特別,但係有咬口唔會覺得好粉嘅嗰種。反而佢嘅辣椒油好出色,又夠香、又夠辣🌶️仲要哩個平民價錢就食到,性價比勁高!!.🐨錫蘭奶茶 $10推薦度:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️奶茶係有驚喜,本身見到全部係雪櫃雪住,無咩特別期望。但係一入口,覺得非常順滑😍茶味好濃又唔會有苦澀味,早餐一杯醒神一流!!——☼——☼——☼——☼——☼——大彥📍地址:觀塘巧明街107號國基集團中心地下01號舖🐨推薦度:😋😋😋😋/5 🪸環境:👾👾👾👾🗣️服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻📸食物打卡度:💡💡💡💡🛠️分類:#HTB觀塘 #HTB港式.#觀塘 #觀塘美食 #港式 #港式美食 #燒賣 #奶茶 #飲品 #美食
【📍觀塘|簡單香港原味道】
🪸環境:👾👾👾👾
🗣️服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
📸食物打卡度:💡💡💡💡
🛠️分類:#HTB觀塘 #HTB港式
#觀塘 #觀塘美食 #港式 #港式美食 #燒賣 #奶茶 #飲品 #美食推介