2023-11-07 37 views
最近同朋友去咗間喺觀塘海濱道嘅磯の水產餐廳,呢間餐廳係行日式風格,有好大片玻璃窗面向海景🌊,裡面嘅裝潢好傳統,仲有個壽司吧台🍣,可以即場睇師傅地手藝。晚上餐廳打開門窗,吹住海風,好舒服嘅感覺😌。我哋先叫咗個角切魚生雜菜沙律🐟🥗,呢個前菜有三文魚、吞拿魚、帶子、油甘魚、生菜同埋蕃茄🍅。沙律酸甜開胃,好好味😋。之後我哋試咗個慢煮冷凍鮑魚🦪,呢道菜嘅鮑魚好鮮嫩,慢煮嘅過程更加入味,冷凍食用都好好味👌。我哋仲叫咗串燒茄子🍆,呢道菜用整條茄子切開之後鋪滿蒜蓉,然後燒烤。茄子好軟嫩,配埋蒜蓉嘅香味好誘人😍另外,我哋亦試咗炸三文魚皮🐟🍥,好脆口,魚香味好濃,好適合配啤酒🍻。雜菜鍋🍲,呢個湯底清爽開胃,好好味同埋簡單😄。當然,餐廳嘅串燒都好推薦,包括燒羊架🍢、燒菠蘿🍍同芝士年糕🧀,口感多樣豐富👍。最後,我哋試咗隻鰻魚飯🍚,呢個菜有半條厚實嘅日本直送鰻魚,仲有一隻溏心蛋🥚。鰻魚好鮮嫩多汁,搭配溏心蛋一流😋。
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
服務:⭐️⭐️⭐️⭐️餐廳:磯の水產
地址:觀塘海濱道133號萬兆豐中心地下3號舖

雜菜鍋🍲,呢個湯底清爽開胃,好好味同埋簡單😄。

味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️