2023-10-09
📍觀塘-磯の水產 琴日夜晚突然間好想食居酒屋🍶🍣上OpenRice一search見到呢一間位於觀塘海濱隔離嘅日式居酒屋 就即刻book座位試!🐕🍃坐喺近海旁嗰邊真係好舒服 加上小犬來港 涼浸浸食住熱辣辣嘅嘢食真係好正🥹⭐️🐠劍魚腩蕃茄沙律 $98首先我哋叫咗一個蕃茄沙律!番茄食落去好甜🥹❤️再加埋酸汁真係好開胃!另外上面嘅劍魚腩係有灸燒過 所以睇得出師傅真係好用心!呢一個做開胃嘅小食真係啱晒✨🍍串燒菠蘿 $18清少少我哋就叫咗一個菠蘿嘅串燒!🍍✅呢一間同其他傳銷店唔同嘅地方係佢哋係加咗鹽 所以食落去反而釣到菠蘿本身嘅甜味出黎!♪( ´θ`)ノ有驚喜🐟串燒白鱔 $48每一次叫串燒都必叫嘅就一定係白鱔🐟🍃呢一間嘅白鱔都冇令我失望!🥺🥺出邊燒到好香口 入邊仲係保留左魚嘅肉汁 呢一個去到必叫!!🐖串燒波板豚腩 $68就咁睇封面都見到呢一個波板串燒好吸引啦吧!🍭🍬食落去豚肉嘅味道十分之香口😋我覺得係暫時食過咁多間串燒 串燒豚肉做得最好嘅一間!🐥串燒雞翼 $28雞翼就唔使講啦 次次去居酒屋落單都係自動自覺已經加咗個一字落去😂😂😂呢一間燒到雞翼好乾身!同事入邊都係仲係保留雞肉嘅嫩滑質感🐥同埋講真呢個價錢
🐠劍魚腩蕃茄沙律 $98
🍍串燒菠蘿 $18
🐟串燒白鱔 $48
🐖串燒波板豚腩 $68
🐥串燒雞翼 $28
雞翼就唔使講啦 次次去居酒屋落單都係自動自覺已經加咗個一字落去😂😂😂呢一間燒到雞翼好乾身!同事入邊都係仲係保留雞肉嘅嫩滑質感🐥同埋講真呢個價錢食到兩隻雞翼都真係幾高性價比 推!
🐮串燒和牛 $88
串燒和牛一碟有四條😋😋🐮食落去和牛味道好重!加埋師傅精心嘅調味 都真係幾有風味!
🥩串燒松露牛肉卷 $68
呢一個必須要讚 因為好有驚喜(///▽///)相信睇緊我個page又鍾意食黑松露嘅朋友仔 都一定會鍾意呢一個串燒!🍖
🍚粟米帶子海膽焗飯 $168
識咗咁多串燒一定要叫番啲澱粉質👻呢一個焗飯 我覺得有少少fusion嘅感覺 食落去有少少中式嗰種飯嘅飯焦感覺 上面再配上日式嘅食材 好食!好夾 好得意嘅味道
🍄串燒大啡菇 $28
串燒講漏咗一串添😂😂大啡菇都係好出色!因為有時候串燒嘅精髓就係要嗌兩三串蔬菜類中和下先覺得好食!呢一串完全做到呢一個效果 肉汁爆曬出嚟(。・ω・。)!正!
———
總結~ (總分為5⭐️)
🌮食物: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
🏷️價錢: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️(人均消費: $ 200-400)
🌳環境: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
🚚服務: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️