2023-03-20
地址-小城大廚觀塘成業街19-21 號成業工業大廈地下3號舖💋南乳溫公齋煲,呢個煲上菜時見到個煲勁大,我地都嘩左一聲,侍應一打開蓋就聞到好香的南乳味噗鼻而來,令人食慾大增,佢D齋無論款式定份量都勁足料,佢D配料有茄子,支竹,白菜仔同粉絲等,全部都勁索汁,用黎送飯簡直一流,正。💋支竹火腩白鱔煲,呢個煲同樣都係勁足料,佢D鱔肉質爽口彈牙,食落冇腥味,冇乜細骨,勁滿足,佢連D墊底嘅白蘿蔔都勁入味,而且食落冇渣,佢D火腩食落唔會話太鹹,唔會搶左D醬汁的味道,幾好。💋椒鹽豬排,佢D豬扒算幾厚切,食落唔嚡口,佢仲配埋D椒鹽粉同埋喼汁比我地蘸黎食,食落帶一點酸甜味,味道層次豐富,而佢最抵的地方係數量唔少,又幫你切好一條條,可以方便我地優雅咁食。人均價格- hkd 200~210 (Dinner)
觀塘成業街19-21 號成業工業大廈地下3號舖
人均價格- hkd 200~210 (Dinner)