為朋友慶祝生日, 壽星建議不如食brunch, 所以選擇了星期日朝早到這間位於觀塘工業區內的餐廳。餐廳的門框、窗框均以高貴的藍綠色作主色, 在這個暗暗沉沉的觀塘工業區之中份外醒神。裏面樓底好高 。我們一行七人預早訂位,餐廳幫我門預留了一張長枱。餐牌內並無套餐供應,只可散叫。兼且無相片可參考,客人惟有靠自己相象了。蜜糖粟米湯,甜甜哋,有粟米蓉,口感幼滑。芒果蟹肉沙律, 感覺清新,芒果肉、芒果醬夠多,同蟹肉丶沙律菜好夾。吞拿魚意大利飯,青綠色的菠菜汁意大利飯配以芒果肉同三文魚子作點綴; 吞拿魚外面熟,裏面仍然係粉紅色,肉質嫩滑,有食魚生的口感。燒海鱸,外脆內嫩,配南瓜汁同三文魚子,仲有燒蕃薯,好味。西班牙豬腩肉,見到有少少似廣東式燒肉的影子, 肥瘦勻稱,但配上檸檬乳酪丶芒果醬丶黑櫻桃,即時覺得西式燒肉都可以好美味。Black Country, 其實係珍寶北海道帶子 加上 巴馬火腿 配 墨魚汁意粉 ,味道突出 ,最大原因是用上黑芝麻竹炭醬吧。Hunt Signature Tiramisu,外型好靚,帶少少酒味以及濃濃的朱古力味道。The Pink Pyramid,係蘋果慕絲丶玫瑰 Panna

蜜糖粟米湯

蜜糖粟米湯,甜甜哋,有粟米蓉,口感幼滑。

芒果蟹肉沙律

吞拿魚意大利飯

燒海鱸

燒海鱸,外脆內嫩,配南瓜汁同三文魚子,仲有燒蕃薯,好味。

西班牙豬腩肉

Black Country

Hunt Signature Tiramisu

The Pink Pyramid

The Pink Pyramid,係蘋果慕絲丶玫瑰 Panna cotta,配 玫瑰荔枝雪糕,女仔實鍾意。

Honey Lime Shakerato

Honey Lime Shakerato,蜜糖味咖啡,帶少少青檸清香,最啱慢慢嘆!

總括來說餐廳的環境、食物 丶飲品算是中上級素,有機會一定要再來。
2019-12-22
Celebration