又去觀塘工廈搵食,搵到黎呢間手工和牛漢堡🍔店~保家山 Burger Saan~,呢度坐得舒服,好啱附近打工仔或者行街行到餓既我食。點解餐廳叫保家山,原來理念係由長洲搶包山 ,平安包轉成漢堡包,希望大家食左呢度既漢堡平平安安。細個好鐘意食漢堡包,但嗰時黎黎去去都係得嗰幾間,而家食 到咁正嘅漢堡包真開心。創辦人希望創造香港獨有的漢堡包味道,加入香港文化元素而創立burger山。呢度有多款手工漢堡,入面夾住既材料好豐富,又新鮮,有和牛扒🐂、蕃茄🍅、紫洋葱🧅同生菜🥬。呢度漢堡扒用上高質的澳洲和牛,廚師將厚厚既和牛煎到剛剛好,粉嫩色,牛味極香濃,超JUICY,一咬爆汁。我地叫左“葵” 同 "山"手工和牛漢堡,即分別配上港式同山葵醬汁。港式汁好特色,用左好多款港式醬汁調配出黎,而我就好鐘意山葵醬汁,少少辛辣味,但唔會搶喉,可以中和牛既油膩感🤤。呢度薯條超脆口,試左紫菜同麻辣口味,呢款麻辣口味真係第一次食,麻麻香香,好惹味。無糖蜜桃🍑茶,好香蜜桃味,無糖又徤康👍。

無糖蜜桃🍑茶,好香蜜桃味,無糖又徤康👍。