孤獨的美食家又出動,今日休息要去觀塘拎嘢,順道搵吓有啲咩好嘢嘢食,見到好多介紹自開業以來一直人氣滿滿,藏身於觀塘鴻運工廠大廈的西餐廳 「Relish」,一入門口有點驚喜,裝潢以木係文青風設計,感覺就在觀塘這個繁囂嘅地方有一個喘息空間一樣,喜歡👍🏻午市套餐很多選擇,今日我就睇中咗佢哋嘅All day breakfast,與坊間的食材有點與別不同,適逢我大約2:00嚟到完全過晒繁忙時間,可以慢慢食,慢慢嘆杯咖啡😋🥗▪️Relish All Day Breakfast $ 158{嚴選日本蛋•蘭王}炒滑蛋、牛油粟米、忌廉菠菜大啡菇、香草豬肉腸、烤煙腩片、烤焦糖菠蘿煙三文魚田園沙律、炸甘栗紫薯餅這個是我近期食過最好的All day breakfast ,雖然在觀塘工廈食個午餐這個價錢並不便宜,但你食過之後發覺絕對對得起價錢,首先全部材料係熱辣辣,而且用嘅食材係非常高質又有創意,例如蛋味香濃嘅日本蘭王蛋、Juicy 嘅大啡菇加上忌廉菠菜、甘栗紫薯餅自家製,仲有我最愛嘅香蕉糖菠蘿和牛油粟米,真心推薦好好味🫕▪️南瓜栗子濃湯口感超級creamy順滑,味道就是南瓜和栗子的天然味道,飲得出是落足料☕️▪️Ame

煙三文魚田園沙律、炸甘栗紫薯餅

🫕▪️南瓜栗子濃湯

☕️▪️Americano
黑咖啡是我的最愛,尤其是食飽之後嘆番一杯香濃嘅Americano,就是孤獨的美食家放假最愛做的事

• Relish All Day Breakfast