2017-09-06 3794 views
觀塘區要搵個坐得舒服,價錢又合理嘅地方食個早餐好難。一來觀塘區重建,好多茶餐廳執左搬左,二來,好多餐廳都12點先開門。。其實我黎左呢度食早餐好多次,終於抽時間寫下食評。呢間早餐星期六日10點至11點時段係人山人海,好大一家大細要攞飛等位。我試過有一次由10點半等到11點,過左早餐時間,侍應就會話早餐完結,於是等緊位嘅人就會散去。吸收了上次教訓,今次我星期六9點半就黎坐,終於可以慢慢咁嘆個靚早餐!這兒主打坐得舒服的港式早餐~ 價錢比茶餐廳貴, 而且要收加一。我點了沙嗲豬腩片公仔面, 配炒蛋多士 ($48)沙嗲不是很辣,面入不是太入味, 所以不喜歡吃辣的我就十分喜歡~朋友點了牛展羅宋湯通粉, , 配炒蛋多士 ($48)湯底濃郁, 十分開胃, 我嚐了兩口, 果然「隔離飯香」~喜歡羅宋湯的味道多於沙嗲炒蛋出乎意料之外, 十分有水準, 蛋香, 口感軟, 可是, 因為侍應太忙, 可能唔夠人上菜, 蛋有點凍。多士整塊上, 牛油塗上。當本小姐想這間比茶餐廳貴的餐廳應可提供果醬時, 竟然換來一句「果醬要加錢」連大X活, XX Sandwiches的服務都好過呢度...每個早餐餐茶都可以飲奶茶, 咖啡,

我點了沙嗲豬腩片公仔面, 配炒蛋多士 ($48)
朋友點了牛展羅宋湯通粉, , 配炒蛋多士 ($48)

湯底濃郁, 十分開胃, 我嚐了兩口, 果然「隔離飯香」~

喜歡羅宋湯的味道多於沙嗲

每個早餐餐茶都可以飲奶茶, 咖啡, 檸茶, 檸水
這個價錢的早餐, 除了是買APM的方便, 還有是嘆早餐可以坐得比茶餐廳闊落。
Other Info. : 星期六日早餐時段十分繁忙, 最好早上10點前入座, 否則取票等位等位到午餐時段都未有得食架~
2017-08-12
$53 (Breakfast)