2017-07-20
放題癮又起,今次試下觀塘另一間放題,朋友之前食過話好,一於試下。5點3左右去到,一出lift已經好多人排隊等入座,果然係人氣店!這間店最大特色,除左飲品同雪糕係自取,連多款前菜小食都係自助餐形式,夠晒方便而且一入就即刻有野食唔使等前菜小食非常多元化,由老火湯到章魚小丸子,仲有沙律泡菜等,我就最欣賞佢嘅泰式鳳爪同海蟄。飲品方面亦好多選擇,最正係有熱維他奶同埋即磨咖啡機!到主菜,寫紙仔點野食,竟然有蒲燒鰻魚,通常其他放題都只會有鰻魚壽司,即刻叫兩件試下!果然無失望,大大件,熱辣辣,正呀!刺身蝦竟然有3款咁多,甜蝦,牡丹同虎蝦,各有唔同口感,鐘意食蝦嘅啱晒!仲有天婦羅蝦都出色,炸得比其他放題香脆另外仲有好多食物都好出色,例如燒雞翼又滑又juicy,創意壽司都唔錯,太多未能盡錄順帶一提,裝修都幾靚幾grand,同埋侍應手腳快,態度好,人手充足,收碟傳菜都好快完全唔使點等
飲品方面亦好多選擇,最正係有熱維他奶同埋即磨咖啡機!
仲有天婦羅蝦都出色,炸得比其他放題香脆