旺角周圍搵食既時候,發現佐依間專食天婦羅🍤丼既小店💛有多款天婦羅丼可以簡,仲有烏冬,咖哩,其他丼食,同小食🙆🏼‍♀️~. 海鮮天婦羅🍤配手打稻庭烏冬 $75每個丼都會配味噌湯~鹹甜適中幾好飲😚海鮮天婦羅包括:甲紋魷魚🦑,蟹肉棒,海老,菜心苗,椰菜花🥦每件食落都仲係好熱辣辣同埋炸衣偏薄唔會太油膩~食落仲係脆卜卜🤤幾有驚喜😍最特別一定係菜心苗同椰菜花!!店員叫我地要襯熱食佐先~口感幾搞笑但又唔會覺得有違和感😆幾有嚼口之餘食落都幾爽甜海老同蟹肉棒啖啖肉外脆內軟~魷魚雖然唔大塊唔厚肉但爽口得嚟又唔韌🙆🏼‍♀️稻庭烏冬灑佐啲木魚脆脆同葱花調味~感覺係醬油湯底(?)食落都好細滑正正常常😚. 海鮮天丼 $80同烏冬天婦羅差別在有沙律~茄子🍆蓮藕同重點既流心蛋!!!我當初因為隻蛋掙扎佐好耐~但討厭飯既我都係簡佐烏冬😞大大粒,好小心翼翼地怕整穿個蛋~還原咗食戟之靈入面幸平整嘅炸蛋😂食到炸衣嘅脆之餘仲keep到半熟蛋嘅軟滑&動L,最後指定動作一定係篤爆隻蛋用蛋黃撈飯🥺超正超治療!!.總結,有乜幾可香港有得食天婦羅丼🥺仲要價錢真係好親民貼地!!由其是lunch食可以午餐價之餘仲有得再平~質素仲要唔差🙆🏼‍♀️全部
海鮮天婦羅🍤配手打稻庭烏冬 $75
海鮮天婦羅🍤配手打稻庭烏冬

每個丼都會配味噌湯~鹹甜適中幾好飲😚
海鮮天婦羅包括:甲紋魷魚🦑,蟹肉棒,海老,菜心苗,椰菜花🥦
海鮮天丼 $80

海鮮天丼

總結,有乜幾可香港有得食天婦羅丼🥺仲要價錢真係好親民貼地!!由其是lunch食可以午餐價之餘仲有得再平~質素仲要唔差🙆🏼‍♀️全部都熱辣辣,難得地唔會好油太多炸粉😆不得不提蔬菜類真係好特別!油膩得黎又可以食啲菜~點埋個天婦羅汁食甜甜地🤤又係另一種味覺!如果唔抗拒食飯真係要食流心蛋🥺仲有個係海膽都好似好正!(唔夠喉你可以再加錢要指定天婦羅🍤)
海鮮天婦羅🍤配手打稻庭烏冬