2014-06-15 9973 views
今年生日寶貝們約左天下間最中意打邊爐同燒野食的我,去間好有特色既地方慶祝~!因為呢到可集打邊爐同燒野食於一身~超興奮!!唔知係我地彩定係上天安排~舖頭附近唔知整乜搭緊棚,地下又好多水積好跣,條冷巷又細又窄米之連的我真係要步步為營!!好辛苦先入到餐廳入到去一眼望晒~目測勉強可放3張8人始,及3,4張小枱,枱同枱之後冇咩距離,好迫啊~寶貝們話佢地訂左枱,但因為時間尚早所以可以自己揀心儀的位置坐服務員見我地揀定位置,就好神速咁幫我地擺好架佈就走了..可能好少去D咁古色的地方,喺餐廳入面炭爐燒烤同炭爐打邊爐都係第一次~古色古香的碗筷同特色的漿汁, 感覺好興奮!服務員來幫我地起兩個爐~一個燒烤一個火煱,火煱部份我地點左個鮮茄濃牛肉湯做湯底真係超好味~蕃茄同牛肉的份量勁夠~似係煲左好耐,蕃茄好多已經軟晒,而且有D''張口'',唔會有種浠流流的感覺,頭啖湯一飲入口令人有種忍唔住再來一啖的感覺~睇過餐牌,主要以海鮮為主,可燒可烚~任君選擇~虎蝦同螺大大件~勁厚肉~好爽口~.正~我地安哥左三次~真係好美味~餐廳比左D小工具我地用來NEW 螺肉出黎,唔係一支支的竹籤,而係用扣針拉開再屈尾..噢~我地問服務
因為呢到可集打邊爐同燒野食於一身~超興奮!!
米之連的我真係要步步為營!!好辛苦先入到餐廳
服務員見我地揀定位置,就好神速咁幫我地擺好架佈就走了..
古色古香的碗筷同特色的漿汁, 感覺好興奮!
服務員來幫我地起兩個爐~一個燒烤一個火煱,
火煱部份我地點左個鮮茄濃牛肉湯做湯底
真係超好味~蕃茄同牛肉的份量勁夠~似係煲左好耐,
頭啖湯一飲入口令人有種忍唔住再來一啖的感覺~
睇過餐牌,主要以海鮮為主,可燒可烚~任君選擇~
噢~我地問服務員呢D工具會唔會再翻用,佢話唔會喎~除了新奇就是浪費
手切肥牛 - 出品唔錯,至少有好香的牛肉味~而且切得唔會太厚~一烚就食得~!
自家制雲吞~ 好細粒,話唔係自家制都冇人信~味道唔係咁特出~冇乜肉~又唔香~唔係太好味
雜丸同蔬菜都係街市大路貨色,唔算話好特別~粟米一D都唔甜,可能呢到始終係以海鮮同牛為主掛~所以有D出品會差左少少
總括黎講..算係見識過佢的出品~除左係可集打邊爐同燒野食於一身之外,在我個人來說就冇乜可回味的地方,可見的未來相信唔會再見,真心希望佢地他日可以有所進步
Other Info. : 因枱面放左兩個爐的關係,所以每次落單都怕冇位放,服務員又十叫九唔應 應左你又直頭行左去..好多時我們的爐都在白燒~ 又唔醒目,唔會主動加湯~叫返3,4轉都係咁,真係令人有點失落~全場有3,4個服務員只是服務5.6張枱 那跟本唔係做唔切~只是散漫~!! 最叻就係主動加炭咁大把~加炭時又唔細心~成日都會跌左D炭灰喺我們的食物上, 可能佢地覺得呢D叫特色吧~ 這個就見仁見智了 店舖洗手間設備唔係咁令人滿意~又細又迫又濕...噢~ 所以可以的話都係忍耐一下,搵另一個更好的解手吧~!
2014-02-23
Celebration