📍 難得好天 藍天白雲 同朋友一齊郊野樂悠悠😂 西貢除咗海鮮大排檔之外 仲有好多高質西餐廳位於WM 酒店中有間隱世Cafe 木系園林裝修 好有度假Feel 環境闊落光猛 樓底又高 空間感十足 決定去試下先!🌀松露炒蛋大啡菇配酸種麵包呢款無論食物定擺盤都有驚喜用上色彩繽紛x 土耳其風格碟子盛載食物 賞心悅目底層有兩片酸種麵包 外皮酥脆 內層濕潤鬆軟 口感煙韌有嚼口➰放上滿滿的切粒大啡菇 用上黑醋微微炒香菇味濃烈而且超Juicy 可以算係我大啡菇排名No.1~黑松露炒蛋口感滑溜 見到有原片黑松露 加分! 🌀酸忌廉牛油果醬薯條直立式放置粗薯條 表面淋上牛油果醬同酸忌廉潵上切粒番茄及洋蔥 食落幾清新唯一美中不足嘅係 放耐少少薯條底部會浸淋咗 所以記住趁熱食🌀 士多啤梨窩夫配吉士醬窩夫上層吱滿雲呢拿籽吉士醬 奶油入口幼滑 而且奶香十足士多啤梨夠新鮮 酸酸甜甜 食落中和咗吉士醬嘅甜味呢個waffle 我會再encore! 🌀 Affogato咖啡配雪糕 總有種說不出的和諧 一苦一甜 生活也不過是如此Espresso烘焙味重 偏濃偏苦 雪糕奶味偏濃 混合後可說是perfect match!
📍
難得好天 藍天白雲 同朋友一齊郊野樂悠悠😂
西貢除咗海鮮大排檔之外 仲有好多高質西餐廳
環境闊落光猛 樓底又高 空間感十足 決定去試下先!

🌀松露炒蛋大啡菇配酸種麵包
呢款無論食物定擺盤都有驚喜
用上色彩繽紛x 土耳其風格碟子盛載食物 賞心悅目
放上滿滿的切粒大啡菇 用上黑醋微微炒香
菇味濃烈而且超Juicy 可以算係我大啡菇排名No.1~
黑松露炒蛋口感滑溜 見到有原片黑松露 加分!

🌀酸忌廉牛油果醬薯條
直立式放置粗薯條 表面淋上牛油果醬同酸忌廉
潵上切粒番茄及洋蔥 食落幾清新
唯一美中不足嘅係 放耐少少薯條底部會浸淋咗 所以記住趁熱食

🌀 士多啤梨窩夫配吉士醬
窩夫上層吱滿雲呢拿籽吉士醬 奶油入口幼滑 而且奶香十足
士多啤梨夠新鮮 酸酸甜甜 食落中和咗吉士醬嘅甜味
呢個waffle 我會再encore!

🌀 Affogato
咖啡配雪糕 總有種說不出的和諧 一苦一甜 生活也不過是如此
2022-08-31
$250 (Lunch)