❀ 吃扒 #旺角 ❀❗西式復古裝修內藏港式鐵板燒 百幾蚊可以食到大大份牛扒❗——————————————————好鍾意呢一間懷舊鐵板燒扒房用上歐陸復古風嘅裝修形成強烈嘅對比,好似置身喺Cafe當中鋸扒🤣呢啲港式鐵板燒買少見少,呢度提供唔同牛扒嘅鐵板燒選擇,仲可以加上熱熔芝士,成功將將被遺忘嘅港式鐵板燒再掀起熱潮✨.✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷☞ 特選肉眼扒配薯菜 $188 (3.9/5)♥ 加$25轉套餐 ♥ 加$28轉心太軟雪糕 (3.6/5)$188有成九安士嘅肉眼牛扒,有成兩隻手咁大,就連男仔朋友都食唔晒🤣叫咗五成熟,肉質都幾軟腍,呢個價錢嚟講質素算係超班!另外仲有唔少粗切薯條🍟,雖然唔算好香脆,始終會俾啲肉汁搞到冧咗,但係吸晒啲味,又重薯香,都唔錯喎!可以按個人喜好選擇黑椒汁、洋蔥汁、蒜蓉汁、紅酒汁。加$25就可以跟埋餐湯、包、雪糕🍦湯可以選擇羅宋湯或者豬骨湯,我哋揀咗豬骨湯,其實似中式嘅青紅蘿蔔豬骨湯,都幾足料。另外想甜品在高級啲就可以加$28轉心太軟,不過心太軟就有啲焗過龍,冇咗流心嘅效果,覺得唔使特別加配🙈.☞ 熱熔芝士紐西蘭牛柳配薯菜 $206 (4/5)用嚟自紐西蘭嘅牛柳,有成10安
❀ 吃扒 #旺角 ❀
❗西式復古裝修內藏港式鐵板燒 百幾蚊可以食到大大份牛扒❗
——————————————————

✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷
☞ 特選肉眼扒配薯菜 $188 (3.9/5)
♥ 加$25轉套餐
♥ 加$28轉心太軟雪糕 (3.6/5)
叫咗五成熟,肉質都幾軟腍,呢個價錢嚟講質素算係超班!
可以按個人喜好選擇黑椒汁、洋蔥汁、蒜蓉汁、紅酒汁。

☞ 熱熔芝士紐西蘭牛柳配薯菜 $206 (4/5)
用嚟自紐西蘭嘅牛柳,有成10安士,非常厚切,份量十足🤩
同樣叫咗五成熟,即使咁厚都可以保持內裏粉嫩☺️
侍應會直接喺客人面前淋落上去好有儀式,打卡就啱晒📷芝士唔會好漏,特登調校到偏流質,食晒都唔會膩。
同樣地可以自選喜愛嘅醬汁,不過覺得就咁點芝士都夠晒!

——————————————————
✨整體味道: 3.9/5
✨環境裝修: 4/5
✨服務態度: 3.6/5
✨性價比: 4/5
✨再訪興趣: 3.7/5
💞整體來講
呢度可以以合理嘅價錢食到質素不俗嘅港式鐵板燒,裝修中充滿特色,尤其男朋友鍾意食肉嘅就啱曬,絕對係滿滿嘅protein source😆