2024-06-05
每年都會有一兩次嘅放題日,呢間𤅀豐由佢一開業我已經有嚟幫襯,到而家裝修完,都會間中嚟下,佢嘅特色就係由日本嘢到泰國嘢都有得食,可以滿足晒想食刺身同想食吓熱嘢嘅朋友仔🤓我哋升咗級有海鮮拼盤刺身任食,入面嘅三文魚腩非常之出色,仲有鮑魚、長腳蟹等等,然後佢另外有一碟係海膽帶子, 鮮甜味一流,今次一坐低佢仲有燉湯,燉湯足料又甜又好味😋 暖下個胃先!我哋會話呢間係有個俾日式放題耽誤咗嘅中餐廚師,因為佢嘅辣椒膏炒蜆極度出色,係隔籬枱食,然後我哋聞到浸香味再嗌,真係食得出有鑊氣,同埋佢個味道調得好好,另外仲有一款叫做美極大蝦,嗰種味極味令人非常之懷念,已經唔係好多地方會用美極去炒一啲嘅餸菜,撈飯一流,我一次過食咗三隻,仲有佢嘅飛天通菜又係好出色,雖然你去放題店走去食中菜好似有啲怪怪地,但係佢又真係煮得好好食🤤另一個特色就係佢嘅燒嘢食、或者係副產品都會係預期之外,例如佢個泰式豬頸肉又係燒到油炭燒味得來係好Juice,佢嘅燒菠蘿熱辣辣得嚟保留左入面嘅菠蘿汁,佢嘅泡芙同木糠布甸都好出色,係咪好奇怪呢🤣 作為一間放題店,佢嘅副產品係會令人驚艷,所以呢間係我間唔時都會嚟嘅店😆 (有一期佢係食大閘蟹令人驚艷)