2020-06-02
疫情下的日子,不敢在外吃飯,不過朋友介紹這間餐廳的防疫衞生措施做得幾好,所以試一試,果然令我放心。餐廳在你進入之前已經會幫你量體溫,還有已經轉用木筷子,又有一對鐵筷子作為公筷,衛生程度頗高。餐廳亦提供了PH2.5次氯酸水,方便食客消毒食具,這樣便吃得放心了!今次一行四人,所以選擇了兩個湯底,第一個就是芫荽皮蛋湯,第二個就是酸菜豬腸湯底,個人比較喜歡後者,因為酸菜份量不少,啱晒鍾意食酸野嘅我!原來餐廳的飲品已經轉用樽裝,而且設計精美,樽裝既方便我們,又符合衛生,值得一讚!另外,蔬菜有我最鍾意嘅羽衣甘藍同埋冰菜,唔多餐廳同時供應呢兩款蔬菜。肉類方面,上菜時會有一個小牌清晰顯示該盤是甚麼肉,咁就不怕廚房俾咗啲唔係你落單嘅肉類了!我哋今晚揀咗B餐,肉質都幾符合要求,唔會切得太厚,打邊爐食就一流!食物選擇多,而且用QR code scan 網頁下單,又方便又環保呢~總結來講,餐廳衛生十分令人放心,而且平日都有不少捧場客,證明質素有保證,絕對值得大家來試一試!