2019-08-02
中評。今次order左:咖哩牛腩飯、豬頸肉撈檬、餐湯+凍檸茶呢間餐廳裝飾風格休閒帶小清新feel,具cafe感覺,坐位算系闊落,又系walk in上樓無做到預約,對於下午來講人流比較小,適合date人來傾計同用餐。例湯內有蘿蔔同芫荽,味道有蕃茄酸味蘿蔔同莞荽味,入口後感覺似味噌湯而且偏咸,可能因唔啱我口味豬頸肉撈檬-食落有越式撈檬味道,涼食配合酸辣度非常行口,消暑開胃好啱,小編好欣賞豬頸肉爽口帶蜜糖甜燒味,豬頸肉份量合理,抵食之選咖哩牛腩飯-小爐運用火酒膏點燃,略翻熱些小,聞到咖哩香味愈來愈重,可以開始品嚐,第一啖入口既薯仔充滿咖哩而不失薯香味,薯仔有經小炒至金黃再落爐與咖哩加熱,所以味道、口感同溫度都配得好好,牛腩炆得夠軟且帶椰香咖哩味,配合飯香一流服務可以,比較多非本地藉員工,睇黎公司願意接納唔同國藉嘅同事👍🏻餐廳闊落坐枱安排有一定空間,環境舒適,衛生程度可以,尖沙咀亦有分店
例湯
豬頸肉撈檬