2020-02-09 200 views
今晚男友㨂左呢間餐廳提前食情人節大餐😋安排左卡座位置,環境闊落坐得舒服。✨今日行完山真係好肚餓xD, 我哋揀咗set dinner 再自選生蠔同side dish~~✨餐湯薯蓉湯好好味,質地唔會太杰身,飲完唔怕會怕飽肚。另外加$18 轉左個蟹肉龍蝦湯,龍蝦味超濃,而且仲食到一絲絲既蟹肉。✨小食拼盤都幾豐富,沙律有我最鍾意既火箭菜,配埋酸甜黑醋汁好好味,車厘茄好甜咬落去勁爆汁。Parma ham 同牛肉夠咸香,芝士粒稍咸,最啱撈埋落沙律落食。雞翼熱辣辣幾香乾蔥味,不過調味再濃d就更加正✨美國泰勒太平洋石蠔: 呢款雖然細細粒,海水味比較淡,但食落爽口同埋勁鮮味,真係超正!✨法國黃金蠔:呢款海水味濃好多,肉質厚而味甜,充滿海洋既味道。個人鍾意美國果款多d, 海水味無咁搶,鮮味突出,食番一打都綽綽有餘🤫✨焦糖甘荀:第一次試呢個配搭估唔到都幾得意,甘荀仔夠腍身,索晒焦糖汁幾香甜。✨慢煮豬鞍配蘋果無花果醬:過豬鞍真係超級厚,邊位富油香,食落好爽口同有炭燒既香味。蘋果無花果醬食到粒粒果肉,味道幾清新。✨拌碟薯仔好香口,如果蔬菜可以配蘆筍,蘑菇,車厘茄,瓜果d~成個present就更加吸引。✨藍青口龍
今晚男友㨂左呢間餐廳提前食情人節大餐😋
安排左卡座位置,環境闊落坐得舒服。

龍蝦湯,薯蓉湯

美國泰勒太平洋石蠔

慢煮豬鞍配蘋果無花果醬

✨藍青口龍蝦汁扁意粉: 扁意粉煙煙韌韌夠爽口彈牙,淡淡既龍蝦汁香而不膩,加埋面頭芝士片幾香,青口仲有好多粒添~~

✨最後食埋個甜品真係超飽,勁濃郁既朱古力蛋糕,面頭個cream 仲超滑,今晚真係好滿足🥰
美國泰勒太平洋石蠔
慢煮豬鞍配蘋果無花果醬