2019-06-08 1153 views
朋友帶我慶祝食飯😋帶左我去左位於酒店上既一間西餐廳。今晚好full,餐廳話好多既客都係老客同 member 黎專食蠔,開左好多年所以成日都好full,所以最好要book定位。餐廳好高級,氣氛好好又幾浪漫🌹 坐得舒服,岩哂慢慢坐低慢慢享受晚餐。黎度呢間餐廳🍴當然要試下啲蠔啦。仲有買一送一優惠,大概$3-40就有隻。好抵!生蠔既款類都有好多選擇。餐廳就幫我地揀喇🤤佢地熟啲😋等佢地介紹,佢地都好nice ,服務好好!食生蠔當然要有杯白酒🥂襯一襯,夠哂正🥂每食完一隻蠔,再飲一啖,更加鮮味!大大盤生蠔😻😻哇!影相一流。共有三款,都係黎自西班牙🇪🇸:Arousa 同法國:St. vasst ,Majestic 既生蠔。好大隻!即開即食,由清淡味既生蠔開始食到濃味。生蠔好新鮮,帶鮮甜而濃烈既海水味,真係好正。食落好creamy!真係一定要食呀。🤤Razor clam salad 🥗蟶子肉同雜菇洋蔥一齊炒,炒到好香好爽口,連埋啲沙律菜食,帶出鮮味同鹹香味。幾開胃既前菜。🦞 lobster bisque 好靚😻龍蝦🦞湯好好飲,唔會話好鹹好渴。味道剛剛好。仲有蒜蓉包配埋!正呀🤗好香脆。沾埋啲湯食,好好味。
朋友帶我慶祝食飯😋帶左我去左位於酒店上既一間西餐廳。

餐廳好高級,氣氛好好又幾浪漫🌹
坐得舒服,岩哂慢慢坐低慢慢享受晚餐。
黎度呢間餐廳🍴當然要試下啲蠔啦。
仲有買一送一優惠,大概$3-40就有隻。好抵!

食生蠔當然要有杯白酒🥂襯一襯,夠哂正🥂
每食完一隻蠔,再飲一啖,更加鮮味!
大大盤生蠔😻😻哇!影相一流。

即開即食,由清淡味既生蠔開始食到濃味。
生蠔好新鮮,帶鮮甜而濃烈既海水味,真係好正。
食落好creamy!真係一定要食呀。🤤

Razor clam salad 🥗

🦞 lobster bisque
好靚😻
龍蝦🦞湯好好飲,唔會話好鹹好渴。味道剛剛好。
仲有蒜蓉包配埋!正呀🤗好香脆。
沾埋啲湯食,好好味。

oyster risotto 🥣

呢度既蠔 好有水準,用黎配意大利飯又另一番既好味!醬汁好濃烈既蠔味,好鮮味。好入味。
意大利飯口感好好,食落濕濕地又煙韌。
蠔肉飽滿大隻🤤🤤yummy

Fr yellow chicken 🐓

黃油雞已去骨,夠哂方便。上菜已經嗅到好香既燒雞味,燒到雞皮好脆,好香。

切開啲雞肉係好嫩滑多肉汁既,做得好好。唔會好鞋。佢個汁配埋都好match,似沙嗲咖哩汁個種,好香好惹味!

大家都食到好滿意,呢間餐廳質素真係幾好👍👍