2016-10-30 3297 views
是日行山上到山頂, 原先諗住係咁意搵野醫完肚就繼續行程, 點知望望下見到呢間的蝦都幾吸引. 就係咁早上十一點前就入場, 應該是剛開門吧. 我們入左場後就陸陸續續見到有客人到. 由於太早關係. 都唔算好餓. 所以三個人只叫了兩碟食品. 原先想再食埋甜品, 但睇落都幾"漏", 所以最後放棄去左另一間食. 兩碟食品包括一碟麵 Scampi Linguini HK (個名係張單度抄出黎) $168坦白, 以咁的價錢黎睇, 呢個份量絕對係無呃砰. 蒜蓉包好脆而且蒜蓉味亦十分入味. very nice.個麵煮得剛剛好. 唔會硬亦唔會林. 重點係超多蝦. 超開心. 而且重有滿滿檸檬味. 十分開胃.   第二個都係推介之一. Grilled Seafood Trio ($168)除左烤蝦之外, 重有魚, 同埋一串串燒. 初初以為只有"餸", 但原來重有飯. 真係超夠飽. 先講下佢的串燒內的蝦同另一堆蝦係用左不用的手法煮. 兩隻都好好味. 個魚都十分鮮味. 個串燒重有不同的疏菜配合. 對於咁"齋"的我, 真係十分正. 最後不得不提係. 每枱都有一個牌. 牌上原先係藍色字的"Run Forrest Run

Dcampi Linguini HK

Grilled Seafood Trio

最後不得不提係. 每枱都有一個牌. 牌上原先係藍色字的"Run Forrest Run". 若你需要叫店員時, 你可以將個牌轉做後一頁紅字, 店員就會為你服務, 可能我地最高入場, 所以們口帶位的店員係我地坐下時就講解左呢個牌點用. (識廣東話的)到後尾服務我地的店員都係外國人。 但十分nice. 今次對呢間店留下很好的印像。 希望日後再到山頂時唔會再著到咁"wuwhere"行山look走黎食.
需要店員時就轉這個紅字就可以了.
2016-10-29
Dcampi Linguini HK