2023-06-07
去蘇豪區食串燒 2層高嘅餐廳平日都差唔多坐滿 門口仲有個半戶外位置下次可以帶埋狗狗🐶黎喎味醂魚乾 📍$98自家製月見免治雞肉軟骨 📍$48食串燒必食嘅其中一樣 👍🏻 掂一掂日本蛋汁,甜甜地👍🏻 加上用咗雞肉軟骨,比平時更有口感免治牛肉捧 📍$58平時好似多數都係用雞肉,今次見到牛肉捧,一於試試佢 ☺️ 一樣啖啖肉,更香肉味厚切牛脷芯 📍$78牛舌真係好厚身,而且好入味,好有咬口荔枝豬肉卷 📍$32用豬肉包住時令荔枝,一食落去啲汁咇哂出黎 😍 好正南非鮑魚 📍$118大大隻飽魚切哂片,方便食用,而且好新鮮,好煙韌海膽天婦羅 📍$168好特別呀 😍 我第一次食天婦羅海膽呀!咬開見到入面塞滿哂海膽,好滿足呀~ 海膽鮮甜美味,估唔到又可以咁樣炸黎食喎帶子天婦羅 📍$148再黎一款平時比較少見嘅天婦羅! 帶子都幾大粒,好滑身,炸完都唔會乾哂 牛湯茶漬飯 📍$88好香濃嘅牛肉湯,浸住啲飯完全吸收晒佢啲精華 🤗 食落好香好清最後,當然要加支sake 先夠過癮啦!
2層高嘅餐廳
平日都差唔多坐滿
門口仲有個半戶外位置
下次可以帶埋狗狗🐶黎喎
味醂魚乾 📍$98
自家製月見免治雞肉軟骨 📍$48
免治牛肉捧 📍$58
厚切牛脷芯 📍$78
牛舌真係好厚身,而且好入味,好有咬口
荔枝豬肉卷 📍$32
用豬肉包住時令荔枝,一食落去啲汁咇哂出黎 😍 好正
南非鮑魚 📍$118
大大隻飽魚切哂片,方便食用,而且好新鮮,好煙韌
海膽天婦羅 📍$168
帶子天婦羅 📍$148
牛湯茶漬飯 📍$88
最後,當然要加支sake 先夠過癮啦!