2023-07-09 289 views
我話晒都係半個荃灣友。之前經過見到呢間蕃茄湯麵店好多次,但由於唔太起眼,門口吾就腳所以冇入去幫襯。尋日睇到新假期介紹香港既蕃茄麵店,呢間榜上有名,今日就去試吓。星期日下午2:30開始有下午茶,叫左個香烤雞扒配香芹蕃茄湯麵,麵條要蕃茄麵(仲有米線、通粉同公仔麵揀,但黎得當然試蕃茄麵),跟餐飲就點左熱奶茶。個蕃茄麵嘅麵條帶微紅顏色,食落有淡淡的蕃茄味,湯底都有好多煮到半溶既蕃茄同香芹粒,湯底清新吾會太咸8/10而香烤雞扒味道都唔錯,淋身吾乾身,如果多烤一陣,迫多啲雞油出嚟仲更加好。雖然我就吾食雞皮,但而家好多人講究健康。7/10奶茶就正常。6/10整體感覺唔錯,但街坊小店唔好對服務或裝修有五星要求。有朋友介紹墨魚餅蕃茄麵都吾錯,有機會都會試下

),跟餐飲就點左熱奶茶。
8/10

奶茶就正常。6/10

整體感覺唔錯,但街坊小店唔好對服務或裝修有五星要求。

有朋友介紹墨魚餅蕃茄麵都吾錯,有機會都會試下
2023-07-09