2023-09-09 5083 views
位於葵芳廣場, 鄰近新都會及葵涌廣場, 屋苑內的隱世ᴄᴀғᴇ, 環境帶簡約風、裝潢以拱門木系設計, 令人感覺寧靜溫暖舒適, 室外位置又ᴄʜɪʟʟ又舒服, 看著來來回回的行人, 可以順便放空, 餐廳主打意粉、小食、甜品及精選咖啡✨自行掃ǫʀ下單, 圖文並茂、非常方便, 有系統完全沒有漏單情況, 值得一讃👍🏻我們點了香草牛油封門牛肉汁意粉🍝店員會即場燒溶牛油, 香氣四溢, 細心建議拌勻後味道更加好, 粉嫩的牛肉, 表面帶焦香、肉汁滿滿, 在香草及車厘茄的襯托下, 口感多了層次、非常高質, 意粉迷必食推介😍炸薯條配黑松露蛋黃醬粗粗的薯條, 薯仔味道香、十分香脆, 黑松露醬濃郁甜品🧇紫白配牛角酥窩夫賣相顏色鮮艷非常吸引, 是店內的招牌甜品, 牛角包外表金黃鬆脆及陣陣牛油香, 配上新鮮草莓、藍莓, 再夾著香滑忌廉, 甜度適中又不油膩, 加上雪糕非常滿足飲品🍹藍水母🪼顏色非常好看, 夢幻雪花咖啡拿鐵、漸層蝶豆花, 味道清爽士多啤梨鮮奶🍓士多啤梨清甜配上香滑鮮奶、非常解渴, 幸福滿滿💗ᴄᴀғᴇ水準非常高, 全部即叫即製作, 服務員由帶位至用餐都親切有禮, 每款鹹甜點都主動提供新餐具、非常細心, 用料

放空, 餐廳主打意粉、小食、甜品及精選咖啡✨

我們點了
香草牛油封門牛肉汁意粉🍝

炸薯條配黑松露蛋黃醬
粗粗的薯條, 薯仔味道香、十分香脆, 黑松露醬濃郁

甜品🧇
紫白配牛角酥窩夫

飲品🍹
藍水母🪼
顏色非常好看, 夢幻雪花咖啡拿鐵、漸層蝶豆花, 味道清爽

士多啤梨鮮奶🍓
士多啤梨清甜配上香滑鮮奶、非常解渴, 幸福滿滿💗

ᴄᴀғᴇ水準非常高, 全部即叫即製作, 服務員由帶位至用餐都親切有禮, 每款鹹甜點都主動提供新餐具、非常細心, 用料十足、ᴄᴘ值高

這間ᴄᴀғᴇ是寵物友善餐廳, 寵物可以直接帶到室外位置享用, 非常推介的一間ᴄᴀғᴇ, 多個打卡位, 值得再回顧💕
  • 紫白配牛角酥窩夫
  • 香草牛油封門牛肉汁意粉