入素係葵涌一間新派素菜,今次嚟食佢哋嘅招牌菜,真係有驚喜!😋 一坐低,環境好舒服,啲裝修簡約又有啲文青feel,啱晒打卡📸。首先要講下佢哋嘅手工海南雞飯,真係好有心思!😮 海南雞係用腐竹整成,外型勁似真雞,連啲油脂都扮到好似,賣相一流👍。食落去口感滑滑地,配埋黃薑飯同沙律,味道層次好豐富,完全唔覺得自己食緊素食!😆 仲有一碗素湯,入面有菇,飲落清甜又暖胃🍲。炸素蝦都好正,外皮炸得香脆,入面啲素蝦彈牙,食落去有啲似真蝦,啱晒鍾意食海鮮但又想食素嘅朋友🦐。素沙嗲牛肉串都唔錯,沙嗲醬香濃,牛肉串口感實在,食完好滿足😋。日式純素牛蒡扒拉麵配沙律都值得一試,拉麵煙韌,牛蒡扒味道香口,沙律新鮮爽口,成個組合好有層次🥗🍜。素三文魚刺身都幾特別,口感滑溜,味道清新,幾有驚喜!🐟飲品方面,熱百香果綠茶同茉香綠茶都好香,飲落去好舒服,幫到消滯又解渴🍵
入素係葵涌一間新派素菜,今次嚟食佢哋嘅招牌菜,真係有驚喜!

首先要講下佢哋嘅手工海南雞飯,真係好有心思!😮
食落去口感滑滑地,配埋黃薑飯同沙律,味道層次好豐富,

Type of Meal
Lunch