5 day(s) ago
帶住檸茶去葵興Life@KCC 做評估,做完經過outlet買鞋,最後當然搵地方醫肚。我地去左8樓既「入素」,係一間以純素料理為主打既餐廳。我地嗌左兩個晚餐再外加拼盤及小食。🌈四喜烤麩配燒飯團及素丸湯四喜烤麩內裡軟糯,吸收了濃郁的醬汁,燒飯團外焦內軟,檸茶一個人已經食晒兩個,素丸湯清而不淡,湯底以蔬菜熬製,帶出自然的鮮甜,搭配Q彈的素丸。🌈手工海南雞飯配黃薑飯、香菇素湯(純素)呢款純素版既海南雞飯,「雞肉」系用腐皮整,真係幾可亂真。🌈素三文魚刺身(三片)外觀同真三文魚刺身真係幾似,雖然味道同真魚略有不同,但其創意與用心令人讚賞,適合喜愛新奇體驗既食客。🌈入素拼盤(純素)入素拼盤可以一次過品嚐多款小食既絕佳選擇。炸春卷外皮酥脆,內餡以新鮮蔬菜為主。素樂雞外層香脆,內裡多汁。牛肉串燒與雞肉串燒利用植物蛋白模仿肉類既質感同埋味道,令人難以相信係純素料理。📌入素 (葵涌)📍香港葵涌葵昌路72-76號Life@KCC 8樓804號舖#素食 #香港素食 #香港素食餐廳 #vegetarianhk #香港美食 #葵興探店 #香港旅游攻略 #香港 #香港生活 #小红书爆款美食 #我的美食日记 #美食日
🌈四喜烤麩配燒飯團及素丸湯
🌈手工海南雞飯配黃薑飯、香菇素湯(純素)
呢款純素版既海南雞飯,「雞肉」系用腐皮整,真係幾可亂真。
🌈素三文魚刺身(三片)
🌈入素拼盤(純素)
📌入素 (葵涌)
#素食 #香港素食 #香港素食餐廳 #vegetarianhk #香港美食 #葵興探店 #香港旅游攻略 #香港 #香港生活 #小红书爆款美食 #我的美食日记 #美食日常 #美食探店 #香港打卡#探店 #打卡 #香港美食推荐
#kol #親子日常 #萌娃 #親子 #全職媽媽 #育兒日記 #寶寶日記 #成長記錄 #凍檸茶