2020-04-08 1070 views
疫症期間,好耐無出去行街,今日同閨蜜👭出嚟女士購物天堂葵涌廣場shopping🛍,平時多數會喺頂樓嗰層掃街,今日試下喺地下嗰層覓食,原來都有正嘢食,呢間百味川專門食川菜🌶,啲嘢食又平又正,如果鍾意食辣嘅朋友仔就絕對啱晒,不過佢都有唔辣嘅嘢食㗎。啱啱好2點半,仲有下午茶餐添,$18有蒜香皮蛋,比平時平成一半,雖然份量係少啲,但係絕對夠食。蒜香皮蛋中間夠晒多蒜蓉🧄,一口皮蛋,一口蒜蓉,正呀!不過食完真係唔敢講嘢🙊~ 你明嘅另外下午茶餐家鄉紅燒肉米線比正價又平7蚊,其實已經好大碗,紅燒肉炆得好稔好入味,脂肪唔會過多,湯底夠濃。百味小鍋米線有幾款湯底,有清湯、酸辣(+$2)、麻辣🌶(+$2)、蕃茄🍅(+$2)、蕃茄酸辣(+$4),我揀咗清湯,湯底酸酸哋,感覺好醒胃。餸都好多,有雞肉、牛丸、麻辣豬肚同豆卜。炸墨魚丸🍡炸到金黃,又大粒又彈牙,點少少泰式辣醬食都幾好味!炸韭菜餃好少機會食,食落熱辣辣,咬落去好多韭菜,餡料好豐富。好鍾意飲恐龍華田,凍冰冰嘅華田加上華田粉喺面,雙重口感,正呀!店舖仲搞咗個齊心抗疫活動😷,醫護人員出示有效證件可享特別8折優惠。而另外外賣自取亦有優惠9折。

!不過食完真係唔敢講嘢🙊~ 你明嘅

炸韭菜餃好少機會食,食落熱辣辣,咬落去好多韭菜,餡料好豐富

2020-03-01
Type of Meal