搭車返屋企期間,瞓到隻豬咁,瞓醒嘅時候已經去到太安樓,心諗真係唔好彩。既然咁唔好彩,就走入去搵吓嘢食,諗住試芋圓,點知未開,隔離就係呢間貼滿報道嘅雞蛋仔。食雞蛋仔又好似幾開心喎,就買個試吓先落單後先即刻新鮮製作,超慷慨地將蛋漿倒呀倒直到滿瀉。等咗大概5分鐘後終於出爐了,熟手嘅老闆即刻將雞蛋仔成塊攞出,放喺鐵架上等一等,雞蛋仔就變咗圓拱形,入袋食得了近呢幾年都好少食雞蛋仔,因為唔鍾意入面係空心。但呢個真係好吸引,首先四圍有脆脆嘅蛋片、每粒雞蛋仔嘅外層都好脆,入面實心,外脆內軟綿嘅口感係我最愛啊!而且蛋味香濃但甜度適中,真係好好味😋全因為落錯車 先有機會食到咁好味嘅雞蛋仔😋
全因為落錯車 先有機會食到咁好味嘅雞蛋仔😋
2016-12-06
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$16 (Tea)
  • 原味雞蛋仔