2021-05-31 2372 views
好少搵到啲好食又有特色嘅麵包店,呢間良心小店係最近發掘到嘅寶藏!食過佢幾款包點,最鍾意scone,一袋$15有三塊,抵到爛,上面有少少提子,咬落口夠鬆軟,不過就建議唔好放太耐,試過擺咗兩三日再食已經變到乾爭爭,冇咁好食。仲有款芝士味scone,連形狀同口感都唔同,扁扁哋嘅圓柱體咁樣,唔講會以為係唔同款式嘅包點,入面真係有啲芝士,事後諗返如果烘返熱再食可能會正啲。最特別係菠蘿包!生活咗咁多年總有諗過好幾次「點解菠蘿包冇菠蘿?」呢個哲學問題,而呢度嘅菠蘿包原來有兩款,可以揀有餡或冇,而餡就真係菠蘿喇!味道上個人覺得唔會唔夾但老實講都唔會話好驚為天人,之但係齋講概念已經好值得支持啦🤣

TakeAway