2021-06-01 2188 views
疫情稍為緩和,就外出走走。見到一間食蒙古菜的餐廳,好有特色,我個人就未去個蒙古玩, 但對於新奇的菜色都會抱住好奇心一試. 一進入餐廳整個設計都令我充滿新鮮感, 每張座椅都鋪上舒適的羊毛, 好滑好軟. 餐廳內設有自助餐, 食物方面很好特色而且種類很多, 例如 Lamb Rosh & Beef cheek , 羊肉味都好重!! 我個人就係可以接受, 但都要睇個人口味. 還有不少熟食都符合港人口味, 例如餃子, 青口和春卷. 其次最特別是有個攤位可以自由選擇食材,再交給廚師特別製作。食材的數量超過10款, 大家可以自行DIY . 我自己就選擇了烏冬, 西蘭花, 蔥, 牛肉片和蕃茄汁, 食落都覺得自己配搭得不錯!! HAHA. 而飲品方面就order左兩杯香檳, 仲有多款甜品選擇. 總括而言, 餐廳氣氛、食物和服務員質素都很高,所食的食物都幾新穎,有機會還會再來!

2021-04-30
Type of Meal