2019-03-30 145 views
行左成個屯門市中心好似都唔知食咩好,行到上頂樓睇尼間鋪既menu戈陣,見到有個生菜包,好似好正好清新咁,就坐低左叫黎試下。平時食生菜包都係韓燒餐廳戈種生菜包,未食過越南版本既,所以好期待。因為因為成個餐既野都應該唔洗煮咁耐,所以都唔洗等好耐佢就上菜。一眼睇晒就真係肉碎、粉皮同生菜,好簡單不過第一個感覺就係覺得3樣材料個比例唔係好合理,因為個生菜得幾塊,其他野都比較多,所以好似會包唔晒咁,唯有有幾次係就咁用粉皮包肉碎食,先可以食得晒3樣野。不過食尼個生菜包都食到周圍係,因為d肉碎會一路食一路跌,不過食既過程都好有趣,最重要都係好好食。
香辣肉碎粉皮菜包

一眼睇晒就真係肉碎、粉皮同生菜,好簡單
2019-03-29
$50 (Tea)
香辣肉碎粉皮菜包