2025-07-22
🥰荔枝角係一個高質嘅美食天堂,你唔發掘根本就搵唔到一啲高質又好食嘅你食,今次介紹吓香港人最愛居酒屋之一,有串燒有香港人最鍾意食嘅海膽同三文魚子仲有佢哋自家創嘅千層脆脆,食過就知賣相同食慾係相等,佢哋個賣相真係勁靚,愛打卡嘅女士們真係唔好錯過!因為我已經影咗好多相!而且非常好食價錢一啲都唔貴添,件件都有海膽值回票價!😌今日同我妹行完D2商場就走咗過嚟啦,仲要係預先book定位先有位㗎。座位唔算多,但真係好多客人,一般吧枱大概10個位,如果想坐吧枱真係要預先再早啲去訂位啦,因為佢哋師傅同客人好好傾,包你食到成餐飯春風滿面😂▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️👑金酒杯 第一道上嘅菜非常之吸引,小小嘅紫菜包住海膽同吞拿魚蓉,超開胃,食少少唔夠👑金龍珠海膽吞拿魚蓉卷 超香濃嘅吞拿魚,再加上海膽嘅金龍珠,有啲居酒屋有,但味道唔係每間一樣,呢個一口一件,而且仲有好多舊,抵叫👑海膽拖羅蓉千層脆脆海膽千層脆脆非常脆口,第一啖食到海膽味,第二啖食到拖羅味,再加埋紫菜做出嚟嘅天婦羅,兩口食晒非常滿足👑焦糖鵝肝和牛千層脆脆焦糖鵝肝非常香,鵝肝油滲入紫菜天婦羅,咬落去亦有和牛嘅油香,非常匹配,好在中間有飯夾住,唔流👑炙燒爆
▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️
👑金酒杯
👑金龍珠海膽吞拿魚蓉卷
👑海膽拖羅蓉千層脆脆
👑焦糖鵝肝和牛千層脆脆
👑炙燒爆膏四頭巨型虎蝦
超大隻嘅巨虎蝦,真係爆晒膏,燒完又唔乾
👑自家製雞皮蝦
👑厚燒牛舌心
👑嚴選松板豬(頸)
👑安格斯牛肋肉(強嚼勁)
串燒非常有心機,食得出時間控制啱啱好,尤其係豬頸肉同牛舌心,一啲都唔鞋,而且味道唔會過鹹,好食!
👑滿丼。海膽鵝肝三文魚籽飯
呢個一定要叫,賣相非常靚!有層次!燈光打落嚟見到佢閃閃發光嘅金黃色海膽再加滿滿嘅金黃色嘅三文魚子,中間仲有煎到塞晒油嘅鵝肝,每啖用匙羹不嘅飯都有三文魚子海膽鵝肝,三文治粒粒爆開鮮甜味真係同上一樣咁好,簡直係完滿😌