2023-03-29 83 views
最近天氣又開始變凍,係荃灣好想食暖身又辣嘅野。係荃灣廣場行左一轉都搵唔到岩心水嘅餐廳,一出商場門口就搵到間烤魚,諗都冇諗就沖左入去。除左可以係餐廳入面食,仲可以坐係出面,岩哂中意呼吸新鮮空氣嘅人。一入門口見裝潢好新淨,感覺上好似係新開嘅餐廳,小小油煙味都冇,絕對值得加分。一坐低店員就俾左個2D CODE我手機落單,可以慢慢一路諗一路點,唔駛諗好哂先同店員落單。見餐牌有比較少食到嘅魽魚,就叫左一條試下。魚冇咩骨而且肉質鮮甜同好滑又唔會俾辣蓋過左魚味。不過今次叫左中辣,比起其他嘅烤魚店辣,如果唔食得辣嘅人,小辣已經好足夠啦。除左烤魚,另外仲叫左燒羊肉串,燒牛舌同燒雞翼。外面有焦脆嘅口感,入面卻軟熟多汁,比一般嘅串燒店好食。食到一半感覺到有小小上火嘅感覺,好彩有好多下火嘅野飲叫,眾裡尋他擇左罐加多寶下吓火今餐食得相當盡興,唯一美中不足就係月尾口袋所剩無幾,要等出糧先可以再戰川花烤魚。有興趣係荃灣食烤魚同串燒嘅朋友,不妨考慮下川花烤魚,至於有咩可以食可以睇吓下面我影低嘅餐牌。
見餐牌有比較少食到嘅魽魚,就叫左一條試下。
魚冇咩骨而且肉質鮮甜同好滑又唔會俾辣蓋過左魚味。
魽魚原條
燒雞中翼