2021-10-03
今日黎到荃灣既滿屋食日式放題,價錢好吸引一人只係要二百幾蚊,可以食2個鐘。坐低梗係即刻用電話掃QR code落單。選擇非常多,有刺身,壽司,燒物,炸物,鍋物等等。落完單就去自助區,有其他小食,湯,甜品,生果,飲品,熟食可以自取。好快就放到成枱都係野食,雖然係任食但睇落都好精緻喎。壽司方面我地叫左鹽燒左口魚邊,火炙厚燒芝士鰻魚,鹽燒三文魚,火炙醬燒廣島蠔,芝士軟殼蟹卷。鰻魚同三文魚厚切燒過都好惹味。清酒煮蜆,牛肉鍋估唔到咁大鍋,熱辣辣咁送上枱,蜆湯酒味濃郁,牛肉鍋有好多菜同牛肉,仲有粉絲同蛋。三文魚,吞拿魚,油甘魚,帶子刺身用冰送上,好新鮮,味道鮮甜。蒲燒鰻魚,鹽燒海蝦,燒菠蘿,燒羊鞍,燒帶子都燒得好靚好惹味好出色,全部都encore!炸物係即叫即炸,炸蠔,多春魚同芝麻雞翼都炸到好香脆,熱氣都要食啦。仲有鮑汁燴花膠,竹笙瑤柱蟹肉翅,未影相就掛住食既和風汁牛柳粒,避風塘炒墨魚仔,全部都好有份量,可以同朋友開心share 。甜品都好多款色,不過雪糕限1人1杯。食完大家都捧住個肚走😂。。滿屋日本料理荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心10樓。。
好快就放到成枱都係野食,雖然係任食但睇落都好精緻喎。
甜品都好多款色,不過雪糕限1人1杯。食完大家都捧住個肚走😂
滿屋日本料理