2021-10-23 122 views
大家成日以為係麻甩佬先鍾意食打冷,其實好多女仔都鍾意食架,貪佢小菜夠鑊氣,小食又多款選擇。今次我來到荃灣幾出名嘅明記,睇下佢有幾抵食和好味先。⚛ 石鍋啫芥蘭 ~ 呢個超滿意,芥蘭爽甜,又有肉碎爆香一齊落石鍋,仲要份量十足。 ⚛ 水煮魚腩 ~ 魚腩大大件, 但有細骨食時要小心, 呢個水煮辣味勁到有中辣, 魚腩下配菜有薯粉, 大豆芽,芹菜等等.....⚛ 紅燒乳鴿 ~ 即炸乳鴿,肉質鮮嫩,外皮夠脆。⚛ 蠔仔肉碎粥 ~ 好多脹卜卜的蠔仔肉大愛呀!我叫了小的份量,但呢到都有4碗,天氣涼涼地食呢個好正。🎉 明記滷水拼盤🎉 ~ 一定要同大家講點解我覺得呢到抵食,因為只要食滿300蚊,就即時送滷水拼盤呀!墨魚,鵝腸,紅腸,大腸, 豬耳,豬肉, 大豆芽, 超豐富的記得點一點個醋汁特別提味。🥤 加多寶

今次我來到荃灣幾出名嘅明記,睇下佢有幾抵食和好味先。

⚛ 紅燒乳鴿 ~ 即炸乳鴿,肉質鮮嫩,外皮夠脆。

🥤 加多寶