2018-10-02 1027 views
星期五晚上要開工,想喺開工前獨自食個快又好味既晚餐,相信日式拉麵係不二之選!落到嚟荃灣豚道樂,見到有自閉位,唔駛排隊就入左去揾位坐,位置唔多,尚算坐得舒適,唔太迫,環境頗有日本在地拉麵店味道!餐廳拉麵款式貴精不貴多,餐牌入面每款都有詳細介紹!而落單就係用落單紙,揀好想要既麵,再選擇自己心水既味道,麵既硬度,配料等等,好仔細!而落單紙既另一邊係小食同飲品,原來小食同飲品選擇都幾多餐廳工作人員都以後生仔為主,佢哋都好主動,好有活力,每當有客人進出,出食物都有大聲用日文叫出嚟,感覺去左日本在地既拉麵店咁!見到有我最喜歡既静岡綠茶可樂,又點會唔即刻叫返支嚟飲! 最鐘意係佢有可樂既味道,仲加入左綠茶既香味!另加配菜先送到,另外分碟上,真係大到嚇一跳,非常大份!而我order既特上黑蒜油拉麵都跟住送到! 賣相吸引,份量都幾大,有幾件豚肩,2 大片腩肉!肩肉比較硬身有咬口,腩肉軟腍,肥膏腩肉5/5 開,入口即溶!個湯底比較'杰' 身同膠質頗重,勝在唔太油,重豬骨味,黑蒜油味濃,未食已聞到香味!個麵底唔係特別大,大食既朋友可能要加麵了! 我叫既係曲麵,很煙韌,連埋湯嚟身真係無得彈!最後餃子都送到,即

餐廳拉麵款式貴精不貴多,餐牌入面每款都有詳細介紹!

而落單紙既另一邊係小食同飲品,原來小食同飲品選擇都幾多

另加配菜先送到,另外分碟上,真係大到嚇一跳,非常大份!

最後餃子都送到,即叫即製,所以食到咁上下先送到,外皮煎得香口,餡料不過不失,熱食唔駛點醬汁都幾好食,凍左少少就建議點醬汁,加點辣椒油就更好食!

喺荃灣嚟講,我食過既拉麵當中,豚道樂可謂必食之選!
  • 特上黑蒜油拉麵