2011-02-11 179 views
年廿七去維園行花市, 天寒地凍, 最好食熱辣辣既野暖下個胃先慢慢行! 之前食過呢間韓燒好好味, 好掛住佢既燒牛肋骨, 今次去開銅鑼灣, 一定要回味一下!今次兩個人點左四樣野:牛舌 待應小姐好整齊咁將燒好既牛舌放上洋蔥上面, 等你慢慢享用... 啲肉汁不經不覺索晒入個洋蔥度, 嘩! 我急不及待已經想食塊洋蔥囉! 為左佢而黎既牛肋骨 入口軟腍腍, 肉汁又多, 真係好好好好好味! 去骨豬肉 諗住普普通通啦, 點知啲豬肉好滑, 有驚喜! 最後黎多個豆腐海鮮鍋, 都幾好食, 兩隻大蟹腳, 仲有好多好多好多蝦! 加多個白飯埋齋! 嘩! 飽到上心口! 飯後仲送糖水做甜品... 圓滿呀! 今餐好滿意, 唯一要彈既, 就係待應無主動添前菜呀! 下次唔該醒目返啲!

今次兩個人點左四樣野:

牛舌

為左佢而黎既牛肋骨
入口軟腍腍, 肉汁又多, 真係好好好好好味!

去骨豬肉

諗住普普通通啦, 點知啲豬肉好滑, 有驚喜!

加多個白飯埋齋! 嘩! 飽到上心口!
飯後仲送糖水甜品... 圓滿呀!

2011-01-31