2020-03-01
今日去銅鑼灣Sogo買嘢,行完街去謝斐道美食一條街搵食,未到晚飯時間,見到鬼金棒冇咁多人排隊,即刻去試下先!拉麵店有幾十個座位,設有吧枱座可欣賞席前製作。餐廳裝修日本地獄特色, 到處見到鬼金棒地獄掛飾。 Scan QR code點餐方便快捷!芫茜麻辣叉燒拉麵專注做拉麵,基本上得一款麻辣湯底,麻和辣各自分大、中、小程度可供選擇。 亦可自行加添配料 有芫茜、芽菜、流心滷蛋和叉燒。我哋點咗 芫茜麻辣拉麵和增量叉燒拉麵!中度麻辣度湯底,惹味易入口十分醒胃, 配搭芫茜出奇搭配有提鮮作用,令湯底麻辣度更突出。這裹叉燒有如東坡肉,肥瘦適中油脂甘香,軟熟嫩滑入口即化。如覺得份量不夠,可選增量叉燒,適合曬我呢啲大胃王!大肉飯、肉碎飯餐廳亦有提供唔辣之選,就是大肉飯和肉碎飯,其實係大大嚿增量叉燒和叉燒 肉碎飯。增量叉燒 啖啖肉大快朵頤,秘製醬汁近似清甜小鹹的滷水醬油,拌飯一流!
芫茜麻辣叉燒拉麵
大肉飯、肉碎飯