琴日情人節陪媽媽去左香格里拉食下午茶☕️。雖然係情人節,但tea set價錢同平時差唔多,所以都幾OK喔~Tea set 包左好多嘢食,首先有welcome drink 同小食~但其實唔係好食得出小食係咩黎😂不過都覺得幾好食~以下係Tea set 嘅menu:食物我就唔打算樣樣都講啦,淨係講下我覺得最驚喜同好味架啦!鹹點方面我覺得鵝肝多士幾出色,因為鵝肝好香,而且多士烤得好香脆,仲整成心心形狀,令到我都心心眼😻另外,蟹肉青瓜卷都幾好味,因為蟹肉一啲都唔腥,配上青瓜感覺好清爽!甜點方面,其實每一款造型都好精緻,而且唔係淨係得個樣,味道同樣出色!我個人最欣賞熱情果巧克力杯同櫻花🌸慕斯蛋糕,熱情果巧克力杯嘅慕斯做得好香滑,熱情果醬可以令巧克力慕斯食起黎無咁膩,而且放左餅乾碎,口感層次好豐富~櫻花慕斯蛋糕食落就好清香,蛋糕做得好鬆軟,而且仲加左真櫻花🌸!其實鬆餅都好好味,而且有兩款果醬同vanilla 醬,感覺好豐富!令人最驚喜嘅係有巧克力樹!因為棵樹整得好靚,而且仲有兩個小雀籠送俾我地裝走巧克力!呢個下午茶可以話係色香味俱全呀!讚讚讚👍
琴日情人節陪媽媽去左香格里拉食下午茶☕️。

以下係Tea set 嘅menu:

食物我就唔打算樣樣都講啦,淨係講下我覺得最驚喜同好味架啦!

呢個下午茶可以話係色香味俱全呀!讚讚讚👍
2019-02-14