2020-02-23 2576 views
一間充滿人情味嘅美食良心店,老板娘豪爽加點火爆直言性格,但佢煮啲嘢又幾好食喎,蝦醬櫻花蝦炒腸粉,第一次聽第一次食,加少少乾辣椒一齊炒好惹味好正,全晚主角應該係個碗仔翅,老板娘落足材料去先煲幾個鐘湯底(鮮雞,豬骨,甘荀粟米,乾瑤柱等),最後將雞拆肉再調味,飲落去同外面完全唔同,湯底係飲到有雞同豬骨嘅鮮甜味道,碗入面仲有好多材料,呢個亦係老板娘重點推介一定要點嘅食物,另外仲有係燒賣,唔係普通燒賣,係自己包自己包自己包,勁呀,燒賣都自己包,自己買豬肉剁完再包再蒸或用氣炸鍋炸,不過呢個我無食,下次再去試,今晚仲食到我至愛嘅蠔,蠔仔炒蛋,加埋少少芫荽一齊炒,勁香勁好食,蠔仔脹卜卜好鮮甜,最後食埋豉汁蒸帶子,好滿足,大家要去嘅記得唔駛睇餐牌揀食咩,去到問老板娘今日有咩食就得,因為佢係去街市買到乜就煮乜。
  • 碗仔翅