前日仲凍凍地 落住大雨就衝咗入呢間看似唔太起眼嘅越南舖🤪點知service又好鬼好喎 入到去諗住要坐門口位 staff仲話門口大風呀 坐入啲啦💕就呢句我知無入錯門口!! 即使坐到最入又唔會忽視咗我地 平日dinner人唔太多 坐住慢慢食吹下水都無趕我地走🤭完全感受到小店嘅溫馨同誠意💕雖則啲小菜同飲料係平時食開嗰啲 但嗰微小嘅不同之處好反映到佢地唔隨波逐流嘅處理模式 有如以下飲品嘅蓮子同湯檬嘅蟹肉 都令人好欣賞🤤。。。🦔👉咖哩軟殼蟹配蒜蓉包有咖哩跟蒜蓉包呢個組合點可以唔叫😆太興奮了 咖哩煮得唔油 唔會好重椰奶味 又唔會太辣 係我嚮往嘅咖哩味😍入面啲軟殼蟹真係比足料!! 同frd子share 食極都仲有咁xd 沾咖哩啱啱好 半脆半軟 又食到蟹膏🦀如果咖哩配料有埋雜菜就perfect池😋同埋多啲蒜蓉包會再開心啲!得3條表示唔夠點盡佢啲精華咖哩黎食🥺不過呢度嘅蒜蓉包較特別 蒜味唔太重 我呢個重度蒜控就唯有專注係原汁原味嘅咖喱度🤪 。。。🦔👉香煎羊架見越南野sell羊肉就好想試下🤓呢個絕對有驚喜!完全無羶味 火喉剛剛好👍羊肉質感好soft又易咬 very juicy 肥肉又唔會太多 嫌食完有啲膩
👉咖哩軟殼蟹配蒜蓉包

👉香煎羊架

見越南野sell羊肉就好想試下🤓呢個絕對有驚喜!完全無羶味 火喉剛剛好👍羊肉質感好soft又易咬 very juicy 肥肉又唔會太多 嫌食完有啲膩?底下仲好有誠意咁預備咗幾條炒蘿蔔、洋蔥絲等
👉軟殼蟹米紙卷

軟殼蟹就好似大家見到咁突出咁有份量😆比較鍾意呢款煙韌得黎易咬嘅米紙卷🤤雖然唔係包到十分牢固 但材料處理得好好!小妹平時好驚食米卷係因為入面好多生蔬菜嘅質感同味道🙈但呢度生菜唔會太生 餡料勝在夠新鮮 又多粉絲 嚿蟹並排又唔會腍哂 整體咬落都好舒服👍
👉原味焗蠔

重蒜控實好鍾意呢款蠔🤭但有啲cover咗蠔嘅原味 蠔幾juicy的
👉鮮茄蟹肉湯檬

正野梗係要最後登場!鑑於我地叫得太多餸 好貼心咁幫我地後上💕食越式料理都食到西餐咁有儀式感點好意思🥴不過好彩只係叫咗一份粉share🤣估唔到佢成碗仲大過我塊面!一望個茄湯好吸引🍅味道鮮得黎唔假 一啖湯一啖檬粉咁食調味剛剛好!檬粉煮得幾有水準地軟硬適中 最抵係佢真係落足重料 蟹肉大大嚿 蟹絲仲食極都有😍欣賞佢蝦仔連頭上 但蝦身早已剝殼 啱哂我呢啲懶人食kekee 扎肉都唔hea架 質感唔錯又有肉香 全部都唔會有雪藏味!
👉越式熱咖啡奶

黎到食越南野點可以唔點番杯咖啡🤭夜晚都無有怕!越式咖啡好玩嘅地方就係可以望住佢滴滴滴 店員會自動自覺咁走埋黎收起上面嘅咖啡渣🤓然後教我地搞起底部嘅煉奶 少似拖肥嘅口感但唔會死甜 咖啡味醇厚得黎又唔會太濃太苦澀 好彩有試到👍
。。。🦔
👉蓮子龍眼冰(熱)

呢個做熱飲都唔會遜色過冰!店員仲好細心介紹啲蓮子係焗嘅唔係煲 蓮子芯又去埋 😉食落果然每粒蓮子由外到內都係又腍又甜😚唔會煮到硬邦邦 我呢個唔食開蓮子嘅都食多幾粒!重點係叫熱飲無冰之啲料仲要成半杯咁多😎夠哂誠意!