見今日是星期六,返半日工,所以一收工就搵間cafe坐下,享受下半日假期,今日嚟到「Homemade cafe」。餐湯個湯飲落有南瓜味,而且有胡椒嘅辛辣味,不過我唔確定喺咪南瓜蝦湯,但可以確定嘅喺呢碗湯好好飲🤤🤤好小出街食飯會想飲完一碗再飲一碗嘅。自家制手打牛肉漢堡真心推介呢個牛肉漢堡👍👍。牛肉漢堡好厚身,一口喺咬唔到成個burger。牛肉煎得好靚,值得一提嘅喺外面有煎香味,內層仍然有汁水唔會乾,而且牛肉味好重。我個人比較鍾意嘅喺入面夾住嘅喺沙律菜、火箭菜,因為對比起出面其他burger店用嘅喺西生菜、或者唐生菜,呢道嘅沙律菜、火箭菜會令到成件事好食好多。呢道俾嘅喺薯角,唔喺薯條,呢點令我加晒分🤤🤤🤤識飲識食嘅朋友應該知道,用得薯角嘅餐廳唔多,因為成本高d。Mint 睇返餐牌寫住入面有「薄荷汁、薄荷葉、朱古力碎、奶、朱古力」。小弟喺玻璃肚嚟,飲襯d薄荷野都一定會肚痛,而今次偏偏就無痛,可以證明嘅份量同比例非常之好,易肚痛嘅朋友可以放心飲用。原本想食豆腐芝士蛋糕,不過啱啱開檔所以未整好,下次再嚟食過試一試個蛋糕先。同埋呢道環境好舒服,有大大塊玻璃唔會好大壓逼感,啱晒放假嚟道hea下,傾下計

餐湯

自家制手打牛肉漢堡

Mint

原本想食豆腐芝士蛋糕,不過啱啱開檔所以未整好,下次再嚟食過試一試個蛋糕先。同埋呢道環境好舒服,有大大塊玻璃唔會好大壓逼感,啱晒放假嚟道hea下,傾下計。

2019-06-22