餐廳用餐區分咗室內同室外兩部分,室內裝修主要行英倫風,而室外就係主打花園嘅感覺~兩邊感覺都好休閑,而且座位好寬敞,坐得好舒服👍🏽不得不讚嘅係由入座到點餐,一路都有侍應好貼身咁為我地服務👍🏽Fish Pie表面就咁睇以為係一大兜薯蓉,但原來暗藏左d魚肉係個底度😮薯蓉食落好滑,而且幾中意佢係個底有d白汁,所以就算食晒成碟都唔怕好乾👍🏽另外菜式入面有用到兩種魚,三文魚肉質比較實,而鱈魚就比較軟滑,整體令到個口感唔會咁單一~Beef Short Rib & Bone Marrow Gnocchi肉質超淋,輕輕用叉一撩都已經可以撕開d肉,而且入面仲係好粉嫩架💯一碟有三個食法,可以就咁食、配面頭d青醬食同埋再配個牛骨髓汁~就咁食已經好重肉味,配埋面頭嘅青醬食就會多咗浸香草同蒜味,令到個肉更惹味🤤值得一讚嘅係佢呢度個青醬味道都幾balance,而且唔會苦👍🏽至於個汁就係有陣微微嘅酸味,但又好香牛油味(應該係因為d牛骨髓)😍始終牛肋排會比較肥,所以配個汁食可以做到解膩嘅效果😌至於啲Gnocchi軟硬適中,而且配個汁食會突顯到個汁嘅牛香味~Dover Sole呢條魚我哋特登早啲預訂嘅~佢特別在話就話係比
兩邊感覺都好休閑,而且座位好寬敞,坐得好舒服👍🏽

Fish Pie
表面就咁睇以為係一大兜薯蓉,但原來暗藏左d魚肉係個底度😮
Fish Pie

始終牛肋排會比較肥,所以配個汁食可以做到解膩嘅效果😌

Dover Sole
呢條魚我哋特登早啲預訂嘅~
佢特別在話就話係比目魚,但係同鰨沙魚好似,不過就更厚肉~
而且烹調手法同平時喺香港見開嘅唔同,餐廳利用烤焗嘅手法去烹調呢條魚,但魚肉就唔會老
不過可能用太多牛油,條魚就咁食會好油,要配埋上面水瓜榴同醃紅蔥粒食先會味道平衡返
Dover  Sole

Green Beans & Shallot Butter
啲青豆好新鮮,而且又唔會好大浸草腥味👍🏽
就咁睇以為好簡單,但餐廳用咗紅蔥牛油,所以食落會更香~
雖然都有少少油,但識落真係好香,所以兩個人係秒殺左呢碟😂
Green Beans & Shallot Butter

Blueberry, Oat Crumble & Vanilla Ice Cream
喺焗到熱辣辣嘅藍莓同埋燕麥碎上面加上一球凍冰冰嘅雲呢拿雪糕,冰火交融嘅感覺真係好正☺️
最特別嘅係佢下面嘅藍莓醬會有d原粒藍莓,令口感更加豐富👍🏽
如果雲呢拿雪糕可以大球d就好🥺

LAIBA Sour
呢個係得獎嘅調酒先叫~
見到有bitters同whiskey做base,所以本身自己估係會苦苦地,但飲落居然好似梅酒🤯
就咁個檸檬味好出,隨後會有少少焦糖味
最特別嘅係食完一啖牛肋排再飲,佢個肉荳蔻同榛子味會變到勁突出😱
真係都幾有驚喜😆

Homemade Lemonade
呢個檸檬水好易入口~
佢嘅味道係有果香得來唔會太酸,而且又唔會太甜,整體感覺係比較好清新😚
Homemade Lemonade

整體來講,個人感覺飲品比起主菜更出色~
另外,無論環境定係服務質素都非常好,因此本人覺得值得推介👍🏽
不過如果想食平啲嘅朋友,可以考慮吓食brunch或者下午茶,會比較抵~
Celebration
Birthday