2018-08-24 108 views
成日係openrice都見到依一間好評不斷,食物望落又幾雅緻,係一個星期五晚上就同大學同學黎試下,happy friday.餐廳氣氛不錯,不算太多人,室內噪音不大,算係舒服侍應服務同到,不會讓人感到人手不足或者服務不周.依個扒大蝦沙律配彩色蕃茄黑醋欖油,清清地,兩隻大蝦都好新鮮,肉質厚實,不錯不錯.三文魚他他,巴馬火腿蕃茄莎莎多士好好味,味道濃郁,同朋友都爭住食呢!依個會encore!.烤野菜賣相幾靚,好似藝術品咁,都煮得易咬,不會過生,不過原來全部都係西蘭花同椰菜花,唔鐘意既朋友要注意下!.黑松露薯條,對得住價錢,有微微既黑松露味,都炸到脆脆地,餐前小食來說幾抵食.紅酒黑松露野菌燴牛臉頰肉配法式薯蓉:個肉好入味同易咬,唔係係外面容易食到既牛部位,薯蓉好重牛油味,好滿足呀!三個人分剛好呢!.朱古力千層蛋糕:同我想像中既千層有點出入,其實用千層慕絲會更貼切這個不太甜,鐘意食巧克力既朋友會好鐘意!朱古力味濃!.朱古力布朗尼配法式馬卡龍:本人不太好馬卡龍,都係同一般馬卡龍一樣甜,但個brownie就幾不錯!厚實,不會太濕,預得剛好呢.Beach baby,清新,好香荔枝味,加埋薄荷葉,可以解

餐廳氣氛不錯,不算太多人,室內噪音不大,算係舒服
侍應服務同到,不會讓人感到人手不足或者服務不周

扒大蝦沙律配彩色蕃茄黑醋欖油

三文魚他他,巴馬火腿蕃茄莎莎多士
好好味,味道濃郁,同朋友都爭住食呢!依個會encore!
三文魚他他,巴馬火腿蕃茄莎莎多士

烤野菜賣相幾靚,好似藝術品咁,都煮得易咬,
烤蔬菜

黑松露薯條

紅酒黑松露野菌燴牛臉頰肉配法式薯蓉
這個不太甜,鐘意食巧克力既朋友會好鐘意!朱古力味濃!
朱古力千層蛋糕

朱古力布朗尼配法式馬卡龍

Beach baby,清新,好香荔枝味,加埋薄荷葉,可以解一解膩,值得一試!
Beach  Babe

士多啤梨芝士餅奶昔,加埋依個真完美的一餐,好好飲,雖然不太飲到有cheesecake,但冇想像中咁膩同飲落唔會有覺得好肥既感覺,加上賣相真係一流
Strawberry  Cheesecake  Milkcake

值得一讚係一張過既menu,簡單易睇,又唔使同朋友爭menu睇
2018-08-08
扒大蝦沙律配彩色蕃茄黑醋欖油