大排檔一直係我好鍾意嘅香港特式食堂一班人圍埋一起食熱辣辣 有鑊氣嘅餸菜飲番幾杯 隨意嘻哈傾計 真係好開心前排睇完《飯氣攻心》好想去食好有香港特式嘅晚餐就搵到係旺角嘅「女人街食飯公司」商廈內唔怕天氣熱/落雨 裝修有心思 具老香港特色🥢蒜蓉粉絲蒸大元貝($192*/4隻)👉🏻優惠價海鮮 原隻大顆的大元貝 充滿蒜香和元貝嘅鮮味 口感新鮮爽甜👉🏻滿滿的粉絲吸哂啲蒜蓉汁和豉汁 好美味🥢金菇沙茶肥牛煲($138*)👉🏻新鮮熱辣辣上檯嘅肥牛煲 黎到仲係沸騰冒煙的狀態 好有風味👉🏻份量多 有牛味、有鑊氣又唔會過韌嘅沙茶牛肉👉🏻金菇、粉絲都充滿沙茶香 超級惹味又下飯嘅一道 🥢一口臭豆腐($72*)👉🏻臭豆腐聞落唔會好臭 但食落口充滲出佢嘅臭香 👉🏻外層口感好酥脆 沾鹹中帶辣嘅醬汁食 是一道很合適的下酒菜🥢金銀蛋浸時蔬($88*)👉🏻清清地食番個菜 時蔬有白菜、娃娃菜、菠菜選擇 亦都可以加錢轉豆苗👉🏻唔會好濃味 以皮蛋鹹蛋吊味嘅湯底 鹹香足夠又唔太濃 清爽的一道湯煮蔬菜

大排檔一直係我好鍾意嘅香港特式食堂
一班人圍埋一起食熱辣辣 有鑊氣嘅餸菜
飲番幾杯 隨意嘻哈傾計 真係好開心

前排睇完《飯氣攻心》
好想去食好有香港特式嘅晚餐
就搵到係旺角嘅「女人街食飯公司」
商廈內唔怕天氣熱/落雨
裝修有心思 具老香港特色

🥢蒜蓉粉絲蒸大元貝($192*/4隻)
👉🏻滿滿的粉絲吸哂啲蒜蓉汁和豉汁 好美味

🥢金菇沙茶肥牛煲($138*)
👉🏻份量多 有牛味、有鑊氣又唔會過韌嘅沙茶牛肉
👉🏻金菇、粉絲都充滿沙茶香 超級惹味又下飯嘅一道

🥢一口臭豆腐($72*)
👉🏻臭豆腐聞落唔會好臭 但食落口充滲出佢嘅臭香

🥢金銀蛋浸時蔬($88*)