2022-09-10 129 views
今日得閒同友人一起去新城市廣場行街,見到1期1樓好像新開一間蘇媽,之前旺角果間人山人海排隊,今日tea time人流都ok,於是一起去打卡!餐廳裝修幾具異域風情,別緻吸睛。其實看到memu見到選擇都好多,淨係午市套餐都有三款,而且tea time都可以繼續叫。點餐就是自助掃code,都幾方便。我們拣咗一款C餐因爲見到肉骨茶都幾有名又健康,肉骨茶內含有當歸、川弓、冬菇等多種材料,非常健康,口味相當balance又不會太咸口,排骨同豬蹄都幾大分量,兩人share正好!配上油炸鬼,非常正宗!我們追加了兩款小食,必點之一就是椰香咖央多士,熱烘烘的三文治配埋咖央醬仿佛覺得自己係馬來西亞旅行!海南炸雞球都是第一次見到,食落來都幾好食,有小小辣好惹味!最後飲一杯正宗的馬來西亞熱拉茶,完美結束今日的美食之旅!