Hiring
$20,000-$30,000
Monthly
$18,000-$20,000
Monthly
今日出開銅鑼灣買野,行過這個有好多餐廳的商廈,選擇了這間叫musicbox的餐廳。一開lift門已經進了餐廳,餐廳的美式酒吧設計風格是吸引我的,播放著音樂令人感覺放鬆,隨之而進入了他們的音樂世界。 我們是中午來吃,所以Brunch Set有是日餐湯,是好濃的周打蜆湯,有好濃烈的忌廉味及蜆肉味。另外配有一塊法包,perfect match!!!草飼澳洲肉眼牛扒配烤薯雙蛋 $288一上枱已經聞到炭火燒過的陣陣香味,我地叫咗五成熟,牛扒表面以炭火燒過呈菱形格仔紋,粉紅色的肉內裡鎖住了豐富的肉汁,肉質鮮嫩很容易咬,正!牛扒旁放上了煎雙蛋,起初我都懷疑點解牛扒要加煎雙蛋?但吃過牛扒後,牛扒的肉汁沾滿了煎雙蛋的底部,一口連蛋汁肉汁一起咬下去,口感之豐富是一大驚喜!呢個配搭係絕對加分!另外烤薯波波都好好食,外層炸至金黃香脆,食到停唔到口。 經典炸魚薯條 $148好耐無食過邪惡的炸魚薯條,見餐牌有就決定要放肆一下!份量之多是超出預期,兩大大塊的炸魚,外皮非常之香脆,魚肉肉質鮮嫩軟滑,是高水準的炸魚,配有沙律醬,再加上茄汁供吃薯條用,又係食到停唔到口之選! 風味雞翼配波本醬 (半打) $98餐牌上寫著「

我們是中午來吃,所以Brunch Set

草飼澳洲肉眼牛扒配烤薯雙蛋 $288
另外烤薯波波都好好食,外層炸至金黃香脆,食到停唔到口。

經典炸魚薯條 $148

風味雞翼配波本醬 (半打) $98
餐牌上寫著「風味雞翼」,有水牛城、燒烤、黑松露、波本醬。除波本醬外,其他都是隨處可見。「波本醬」- 波本威士忌燒烤醬是一種美式bbq常用來醃雞、牛、豬肉嘅燒烤醬。香港比較少見有餐廳會用呢個醬,一於就叫佢!
這個波本醬同肉類配搭真的是天衣無縫。醬汁帶有威士忌的酒香滲透了整隻雞翼,令雞翼的肉汁更加香,我地最後要爭食最後一隻,好快就ko了!

飲品方面,在好chill嘅音樂環境,當然都想chill下,我地以$48加配了1杯紅酒Taylor’s Shiraz,另外$48叫了一杯mocktail菠蘿賓治,聽著音樂邊喝著酒邊吃著美食,假期的一大享受也!

餐牌:

• 草飼澳洲肉眼牛扒