一鳴係大埔唔係開左好耐,不過時不時就見有人推介,又讚好好食。其實次次行去個邊都想試下,但次次都好多人,今次終於試左門面靚,好日本風,佔左兩個舖位,一邊鋪位大啲有多啲四人枱,令一邊空間少啲但係可以望到師傅煮嘢食。個人比較喜歡坐細啲嗰邊可以望住師傅準備食物環境唔錯,係啲位逼左啲,牆上貼左好多日本漫畫。個人唔熟悉日本卡通或者漫畫,但就咁睇,最近果兩張我覺得好似多啦A夢的公仔,有冇人同我有同感?黎到梗係食最出名嘅拉麵啦,期間限定係芫荽拉麵,不過個人唔係特別喜歡食芫荽,所以冇嗌到呢個一鳴拉麵,揀左豬軟骨。豬軟骨火喉夠,易入口呢款係黑蒜。鳴,揀左叉燒,叉燒超好食又大片,推介我哋同場都好多人食串燒,所以叫左雞翼試吓,燒得好香脆,味道好香口,肉質仲好嫩滑。好味食咗兩碗拉麵加埋叉燒,都只不過係180幾蚊,個人就覺得好抵

可以望住師傅準備食物

呢個一鳴拉麵,揀左豬軟骨。豬軟骨火喉夠,易入口

呢款係黑蒜。鳴,揀左叉燒,叉燒超好食又大片,推介

食咗兩碗拉麵加埋叉燒,都只不過係180幾蚊,個人就覺得好抵
$90 (Dinner)